Actualitatea ambasadei

Premiul Internațional Literar al Alpilor câștigat în Italia de un scriitor de origine română

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premiul Internațional Literar al Alpilor câștigat în Italia de un scriitor de origine română

Cu prilejul celei de-a zecea ediții a concursului literar Premiul Internațional Literar al Alpilor din Trento - Premio Frontiere-Grenzen a fost câștigat de scriitorul elvețian de origine română Cătălin Dorian Florescu. Ediția din acest an a concursului a înregistrat câteva recorduri importante: aproape trei sute de povești trimise și șase țări reprezentate.

Ceremonia de premiere a avut loc la Palazzo delle Miniere din Fiera di Primiero. La secțiunea povestiri a fost premiat scriitorul Cătălin Dorian Florescu, născut în România și care locuiește la Zurich, în Elveția, din anul 1982. Povestirea sa, „Ich muss Deutschland”, inclusă în colecția „Der Nabel der Welt”, a fost aleasă de juriul ca exemplu de „text neorealist concentrat, în care Europa de ieri și de azi iese la iveală, cu dramele, marginalizările și zidurile ei, cu actele de rebeliune, individuală sau colectivă, cu frica de celălalt și cu gândul că cineva dorește să domine”, precum și pentru „remarcabile calități stilistice”.

Cătălin Dorian Florescu este un scriitor elvețian de origine română, autorul mai multor romane care ating teme precum: exilul, prietenia, căutarea identității.

Alături de alte premii importante, în anul 2011, a primit Cartea anului în Elveția (premiul Schweizer Buchpreis), pentru romanul Jacob beschließt zu lieben („Jacob se hotărăște să iubească”), acordat de Uniunea Editorilor și Librarilor din Țara Cantoanelor.

 

 

Lista și programul secțiilor de votare din Elveţia la alegerile prezidențiale din 22, 23 și 24 noiembrie 2019

16.10.2019

Lista secțiilor de votare din Elveţia la alegerile prezidențiale din anul 2019: Geneva 1 – Chemin…

România - un partener european de încredere, supliment dedicat țării noastre de ziarul german Die Welt și Global FDI Reports

07.12.2019

Die Welt a publicat un supliment dedicat României, realizat în parteneriat cu Global FDI Reports. Suplimentul, intitulat „România – un partener european …

BC CSU Sibiu a spart gheața și în FIBA Europe Cup, reușind să se impună pe terenul lui Fribourg Olympic cu de 91-69

21.11.2019

BC CSU Sibiu a spart gheața și în FIBA Europe Cup, reușind să se impună pe terenul lui Fribourg Olympic…