Actualitatea ambasadei

Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Naționale

 

15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, în același timp ziua de naştere a Poetului Național Mihai Eminescu, este o dată cu o profundă încărcătură simbolică pentru cultura și identitatea românilor.

Această zi reprezintă un moment cu semnificaţie deosebită şi o ocazie de a reflecta asupra reprezentativităţii culturale şi identitare româneşti, asupra unei mai bune şi adecvate cunoaşteri a valorilor culturii române în lume.

Cultivarea în rândul generaţiilor viitoare a valorilor culturii române a elementelor de tradiție ale limbii, istoriei și culturii naționale trebuie să fie o responsabilitate de suflet a fiecăruia dintre noi.  

Mihai Eminescu, simbolul principiilor şi aspiraţiilor naţionale, este omagiat în fiecare an și în Elveția, la Vevey, pe malul lacului Léman”, unde se află bustul poetului național realizat de sculptorița româncă Andreia Bove și donat orașului Vevey, în urmă cu 20 de ani, de către Ambasada României la Berna.

Lista și programul secțiilor de votare din Elveţia la alegerile prezidențiale din 22, 23 și 24 noiembrie 2019

16.10.2019

Lista secțiilor de votare din Elveţia la alegerile prezidențiale din anul 2019: Geneva 1 – Chemin…

Ziua Culturii Naționale

14.01.2020

Ziua Culturii Naționale 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, în același timp ziua de naştere a Poetului Național Mihai Eminescu, este o…